top of page
  • Foto van schrijverFemke

Is een fotograaf duur?


Nog steeds hoor ik dat mensen het tarief van een bruidsfotograaf hoog vinden.

Dat snap ik als je denkt dat dit alleen voor het schieten van de foto's is.

Maar ik kan je verzekeren, een bruidsfotograaf zal niet snel rijk worden van het maken van bruidsfoto's.


Maar waarom dan toch zo'n hoge prijs voor een bruidsreportage?

Een korte uitleg:

Een bruidsfotograaf is niet alleen op de trouwdag aan het werk voor een bruidspaar.

Je hebt het kennismakingsgesprek, opgevolgd met een planningsgesprek vlak voor de bruiloft. Het fotograferen van de bruiloft, de reistijd, het inladen, uitzoeken en het sorteren van alle foto's, de nabewerking en eventueel nog het maken van het trouwalbum en alle contacten met het bruidspaar hierover.

Alles bij elkaar kan dit oplopen tot wel 40 uur werk voor 1 bruiloft!


Nu wordt de prijs van een bruidsfotograaf al wat minder hoog toch? Maar ik ben er nog niet....als fotograaf wil je natuurlijk geen belangrijk moment van jullie dag missen. Daarom investeer ik in hoogwaardig professionele apparatuur (camera's, lenzen, flitsers, geheugenkaarten, batterijen). Op de bruiloft heb ik altijd een back-up camera bij me!

Alle foto's worden bewaard op een veilige manier, zodat er niets mee kan gebeuren. De foto's worden nabewerkt met diverse software, waar een fotograaf licenties voor moet betalen.

Alles wat ik heb opgenoemd kost de fotograaf maandelijks geld. En dan heb ik het nog niet eens over de website, de verzekeringen voor de apparatuur, de belasting afdracht en de boekhouder die ook zijn boterham moet verdienen.


Dusss.... is een fotograaf nu écht zo duur?

50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page