top of page
  • Foto van schrijverFemke

Een newbornshoot thuis (deel 1)


Het lijkt mij leuk om wat vaker een newborn-/gezinsshoot uit te lichten en er een stukje bij te schrijven op deze blog. Ik zal dus de komende tijd wat foto's uit verschillende series posten, zodat je een beter beeld krijgt van wat zo'n shoot inhoud en wat je kunt verwachten. Elke shoot heeft zijn eigen sfeer, wat het juist zo eigen maakt. Geen standaard sausje over de foto's wat alles de zelfde kleur of sfeer geeft. Ieder gezin is uniek!


Deel 1 TWEE PLUS ÉÉN IS DRIE

Twee jaar geleden ontmoete ik Björn en Rosalie toen zij mij boekte om hun bruiloft vast te leggen. Een ontzettend verliefd stel met een leuk nieuw huis. Tijdens het plannen van de grote dag hadden we geregeld contact en ook tijdens de bruiloft was onze samenwerking echt super leuk en relaxed. En nu werd ik dus ook gevraagd om hun pasgeboren dochter te fotograferen. Wauw wat was ik vereerd! Het is zo leuk en mooi om te zien hoe zo'n jong en nieuw gezin die eerste weken met een nieuw leven erbij ervaart. Als nieuwe ouders leef je vaak de eerste weken nog in een roes en daarom zijn foto's van zeker die eerste periode zo waardevol. Later zal je merken dat als je erop terug kijkt deze periode voorbij gevlogen is en dat de foto's ervan naarmate je kindje ouder wordt, steeds meer waarde krijgt. Voor mij en hen ook was ons wederzien ook alsof we elkaar nog maar pas voor het laatst gezien hadden. Zo vertrouwd en gezellig, dat wil iedereen toch die een fotograaf thuis laat komen.

Vooral het feit dat de fotoshoot thuis plaatsvind, maakt dat de sfeer en de herinneringen ook veel echter zijn. Daarbij is het ook veel comfortabeler om je baby thuis te fotograferen dan dat je naar een studio moet gaan of buiten op een locatie moet afspreken.

Zo is iedereen het meest ontspannen en heb je alles bij de hand voor als het anders gaat, het is tenslotte nog maar pas geboren, dus weet je nooit hoe de dag loopt.


Recente blogposts

Alles weergeven

Ons Gelukje

Comments


bottom of page